Vertraging is funest. Toch? - Coachinge.nu

Vertraging is zwaar klote

Treinen die niet rijden, bussen die jouw halte schijnbaar niet kunnen vinden, taxichauffeurs die een oude vriend tegenkomen en met jou achterin uitgebreid jeugdherinneringen op gaan halen…. En wat dacht je ervan als je zelf aan het stuur zit en in de file terecht komt? Nee er zal niemand zijn die bij fikse vertraging verheugd in zijn handen wrijft, een dansje maakt en roept: yes, vertraging!

Vertraging is funest

Als je weet, dat je ergens moet zijn, maar daarvoor in de plaats een uurtje extra naar het asfalt en de auto’s naast je mag staren. Een drama. Laat staan dat je dat iedere dag hebt. Je moet er niet aan denken. Met het zweet in je handen, een diepe frons in je voorhoofd en een hartslag van 180 zou ik, als ik jou was, vast bij m’n werkgever informeren naar de Wet Poortwachter. Tegen zoveel stress is toch niemand bestand?

Die eeuwige stressVertraging is zwaar klote

Maar ja. Die eeuwige stress blijft de kop opsteken. En niet alleen als je vertraging hebt doordat de treinen niet rijden of als je in
de file staat. We stressen wat af met z’n allen. En je wist natuurlijk al dat stress een nog grotere bedreiging is van je gezondheid dan ongezonde voeding. D
us de vlag uit als je iets kunt doen wat ervoor zorgt dat jij de stress reguleert in plaats van de stress jou….

De oplossing staat op je neus

VertragingKen je dat, dat je je helemaal te pletter zoekt naar je bril en dat hij na een enorme zoektocht op je neus blijkt te staan of op je hoofd? Met een oplossing vinden voor onze eeuwige stress is het precies zo. Er lijkt geen eind te komen aan het gestress, maar de oplossing is veel dichterbij dan je denkt.

Heb je wel eens opgelet in welk tempo je praat? Ben jij zo’n type die als een razende Roeland over zijn woorden struikelt in de haast om van alles te vertellen? Grote kans dat het in jouw hoofd al net zo’n snelweg is. Je gedachten zullen ook in hoog tempo aan je voorbij flitsen en daardoor zul je veel eerder onrust en stress ervaren.

Vertraag!

Alles wat je hoeft te doen is vertragen. Zo simpel is het. Leg jezelf eens bewust op om bijvoorbeeld langzamer te spreken, je bouwt dan direct al rust in. Je zet jezelf op de rem. Neem werkelijk tijd voor dingen die je doet. Kijk zorgvuldig, luister aandachtig, voel bewust. Hoe meer aandacht je geeft, hoe meer je afremt en dus ervaar je minder onrust. En minder onrust, betekent minder stress. En dat is dan weer leuk voor je gezondheid, voor je gemoedsrust, voor de hoeveelheid energie die je hebt en uiteindelijk voor je levensgeluk.

Yes!

Kom je dan toch per ongeluk een keer in de file terecht of heeft je trein flinke vertraging? Juich het toe en profiteer van de extra rem-tijd die je gratis hebt gekregen ☺ En mocht je nog wat extra willen vertragen? Binnenkort zijn er diverse “rem-activiteiten” bij Coaching.nu en jij bent van harte welkom! Kom bijvoorbeeld tot rust bij de klankschaalmeditatie van het Happy Hour of pak het grootser aan en kom naar de Mindfulness Training van 8 bijeenkomsten.