Ik schaam me voor mijn lichaam - Coachinge.nu

bikini

Heb jij dat ook? Dat je je schaamt voor je lichaam, of een deel ervan? Herken je het gevoel dat je vindt dat je er ‘niet uitziet’? En ben jij er ook een kei in, om jezelf te vergelijken met vrouwen die een veel mooier lichaam hebben dan jij? Ik wel.

Half leeggelopen luchtbedden aan je voorgevel

Je herkent dan vast ook het gevoel, dat de moed je in je schoenen zinkt als je een mooi lichaam ziet. Vooral ’s zomers. In de winter kun je de boel nog leuk inpakken. De juiste kleding vinden als het warm is, is een grotere opgave.

Echt penibel wordt het, als het bloedheet is en het bikinitijdperk aanbreekt.

Je krijgt al weken van te voren pré-schaamte-dips. Dat zijn momenten dat je je ellendig voelt, door de gedachte dat je je bikini straks weer aan moet. Je ziet jezelf al aan het zwembad zitten en voelt hoe het is als iedereen je bekijkt en ziet hoe er een rol over je broekje hangt. Of twee. En dat je borsten niet meer als harde goudreinetten overeind staan, maar dat ze als half leeggelopen luchtbedden aan je voorgevel hangen. Om mee te beginnen dan, want ik heb nog niks gezegd over de kracht van je buik- en je bilspieren. Of liever gezegd, het ontbreken daarvan.

Verwijten en de zweep erover

Het is natuurlijk je eigen schuld. Je sport niet genoeg. Je eet ook helemaal verkeerd. Als je nou eens gedisciplineerd was! Je bent zwak. Wat een slapjanus ben je eigenlijk! Dat je niet iedere dag in de sportschool zit! Waarom doe jij dat niet? Jij mag ook helemaal niet zo zeuren, je hebt het aan jezelf te danken! Trut!

Dit is nog de milde versie. Want jeetje, wat kunnen we onszelf met die zweep te lijf gaan: ‘Dan had je maar, je doet ook niks, eigen schuld.’ Meppen met die zweep. Dit allesbehalve milde oordeel over jezelf slaat vaak om in een depressie of in een rigoureus vechtplan.

Je skipt de bitterballen

Als je wilt lezen hoe het afloopt met de bitterballen en als je een goed bewaard geheim wilt weten, dan raad ik je aan om verder te lezen op www.vrouwenpassie.nl.