Het geheim van jouw Ki energie - Coachinge.nu

Als je faalt ben je een nobody.

Je moet.

Als je het niet onder controle hebt, vergaat de wereld.

Je kunt niet tegen haar op.

Als je niet ge-wel-dig presteert, dan deug je niet.

Een ander lukt het wel, maar jou niet.

Wat roept jouw megafoon? Als je jouw Ki energie ontdekt en dit bewust gaat toepassen, dan zet jij een krachtige stap in je ontwikkeling en geef jij je megafoon niet langer macht.

De krachtige boost van Ki energie

Ki is universele levensenergie. Als je geboren wordt, stroomt deze energie rijkelijk door je lichaam. Het is net een krachtige straal water uit een tuinslang. Maar het blijft niet zo krachtig, omdat stress een knik in je tuinslang veroorzaakt waardoor je energiestroom blokkeert.

Oefening: Sla met de rug van je hand tegen de palm van je andere hand en herhaal dit met kracht ongeveer een minuut. Houd nu je handpalmen vlak bij elkaar. Wat je voelt is Ki energie.

Je kunt zelf zorgen voor een actieve Ki stroom, waardoor je mentaal sterker wordt. En dat zorgt ervoor dat je persoonlijke groei in een stroomversnelling raakt.

Klinkt het als wonderdrankje van de firma ‘Zalwelniet’? Dan nodig ik je zeker uit om het eens toe te passen.

Twee manieren om Ki voor je te laten werken

 1. Stel je voor dat je bij een groot meer bent, dat is gevuld met krachtige energie. Visualiseer dat de energie uit dit meer via een tuinslang je lichaam instroomt als je inademt, via een punt 3 cm onder je navel. Het helpt om je vinger op dat punt te houden. Laat in gedachten de energiestroom je lichaam via je dit zelfde punt verlaten, als je uitademt. Herhaal dit zo vaak als je kunt of wilt.

2. Ga zitten en stel je voor dat er op je bovenbenen een zak aardappels ligt. En nog één. En nog één. Focus je zo goed als je kunt op het gevoel dat deze zware last teweeg brengt. Ook zo maak je actief gebruik van Ki.

Je kunt iemand vragen om na enige tijd visualiseren, iets tegen je te zeggen waar je gewoonlijk door van je stuk raakt. Je zult merken dat de opmerking je nu niet raakt en dat je veel beter kunt relativeren.

Als je een doel hebt dat buiten je comfortzone ligt, dan helpen deze visualisaties je ook om te dealen met de pijn in je buik; je zult de stap gemakkelijker zetten.

De knik verdwijnt uit je tuinslang.

Ki verandert je leven

Misschien ken je Ki al van Reiki, Chi Kung of Tai Chi (Chi is een andere schrijfwijze voor dezelfde energie). Hoe je het ook noemt en op welke manier je er mee aan de slag gaat, als je Ki toepast krijgt je persoonlijke ontwikkeling een boost, voel jij je zelfverzekerder en verandert je leven.

Wil jij het geheim van jouw persoonlijke Ki energie ontdekken en leren gebruiken? Neem dan alsjeblieft contact met me op, ik deel graag wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Bijvoorbeeld (bij een deelname van minimaal 4 personen) het volgen van de Ki training of een individuele sessie waarin ik je alles leer.