Een nieuw jaar, nieuwe kansen: Jouw gids om je doelen deze keer wél te gaan realiseren. - Coachinge.nu
Het begin van een nieuw jaar brengt de kans op vernieuwing met zich mee, een kans om het verleden los te laten en vooruit te kijken naar wat er komen gaat. Maar voor jou kan dit ook een tijd zijn van zelfkritiek, perfectionisme en twijfel aan je eigen capaciteiten. Als je jezelf herkent in deze gevoelens, zullen we dan samen stappen zetten om dit jaar anders te maken?

Accepteer perfectie als proces, maar niet als einddoel

Perfectionisme kan heel verlammend werken. Het streven naar perfectie kan je ervan weerhouden om überhaupt aan je doelen te beginnen. De uitdaging voor jou? Begrijp dat perfectie een illusie is! In plaats van te focussen op perfectie, richt je liever op de vooruitgang die je wilt bereiken. Elke stap die je zet, brengt je dichter bij je doel, zelfs als die stap niet perfect is.

Herdefinieer zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen betekent niet dat je nooit twijfelt of fouten maakt. Het betekent dat je de kracht hebt om met uitdagingen om te gaan, zelfs als je je onzeker voelt. Werk aan zelfcompassie en omarm je fouten als leermomenten. Ze maken deel uit van je reis naar succes. Als je nooit fouten maakt betekent het dat je nooit in actie komt. Fouten maken is in actie zijn en leren!

Versla zelfonderschatting met actie.

Zelfonderschatting kan zomaar je grootste vijand zijn om doelen te formuleren, laat staan om ze na te streven. De beste tip? Kom hoe dan ook in actie! Maak een plan (zelfs als de stappen die je bedenkt in jouw ogen veel te klein lijken) en begin! Elk klein succes zal je vertrouwen vergroten en je motiveren om verder te gaan.

Formuleer je doelen opnieuw.

Maak je doelen Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden (SMART). Dit maakt ze behapbaar en stelt je in staat om je voortgang te meten. Kleine stappen leiden tot grote successen, dus breek je doelen op in kleinere, haalbare stappen.

Durf om hulp te vragen

Je staat er niet alleen voor. Durf om hulp te vragen als je vastzit. Of het nu gaat om steun van vrienden en familie of om professionele begeleiding, het kan een wereld van verschil maken om jezelf uit die eeuwige twijfel aan jezelf te halen.

Het nieuwe jaar brengt nieuwe kansen met zich mee, een blanco pagina om jouw verhaal te schrijven. Laat dit het jaar zijn waarin je jezelf toestaat om te groeien en dus ook om te falen en weer op te staan. Laat perfectionisme of zelfonderschatting niet in de weg staan van jouw doelen. Jij hebt de kracht om te bereiken wat je maar wilt. Begin klein, maar begin! Dit is jouw jaar!

Veel succes met jouw reis naar zelfverwezenlijking en het behalen van jouw doelen!

Heel veel liefs,

Inge

PS 1
Vind je het juist ontzettend lastig om te bedenken wat je nu precies wilt bereiken? Dat is niet zo gek! Veel mensen die het niet gewend zijn om voor zichzelf te kiezen vinden dit lastig. Laat mij je hierbij helpen als je hier mee worstelt. Je bent bijzonder welkom!

PS 2
In de Facebook groep S.T.R.A.A.L! deel ik dagelijks tips, inzichten, bemoediging en trek ik regelmatig een kaart met een mooie boodschap voor je.