Een wonderbaarlijke gezondheidskuur - Coachinge.nu

Een wonderbaarlijke gezondheidskuur

Waar blijft toch die wonderbaarlijke gezondheidskuur, die we met z’n allen doen en waarmee we lekker soepel met elkaar door het leven bewegen?  Mensen gedragen zich zó verschillend. Waarom heeft de één veel meer last van stress of obstakels dan de ander? Waarom doen we zoals we doen en waarom voelen we ons, zoals we ons voelen? En vooral: wat kun je nu doen om positieve invloed uit te oefenen op gedrag en gevoel?  Welke wonderbaarlijke kuur kun je volgen?

_DSC6971Deze vragen houden me al zo lang ik me kan herinneren bezig. Natuurlijk ben ik er dieper in gedoken: de ene opleiding na de andere. Ik kon niet meer ophouden: er was een heel scala aan studies die mijn interesse hadden. Ook wel een dingetje van mij hoor. Pas als ik de volgende opleiding ook nog heb gevolgd, dan weet ik pas wat…

Het besluit volgde dat ik van gedrag en communicatie mijn beroep maar eens moest maken. Tenslotte: ‘als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’.

Mijn (ietwat extreme) optimisme neemt me iedere keer opnieuw mee, naar de leukste kanten van het leven. Optimisme is in mijn ogen niet alleen plezierig, maar ook nog eens de meest wonderbaarlijke gezondheidskuur die er is.

bloem golden gate park
Als je opmerkt dat je je ietsje beter voelt dan gisteren ook al ben je nog steeds niet genezen. Als je je kunt verheugen op het mooie doel, ook al sta je in een file waar geen eind aan lijkt te komen. Als je kunt zien dat er aan de struik, waar je je net @#%$#@ aan geprikt hebt, een prachtige bloem zit. Dat zijn stuk voor stuk cadeautjes die niets kosten en die je gestel wonderbaarlijk veel goed doen.

Voor mijn praktijk CoachInge.Nu heb  ik  de slagzin: “Veranderen met plezier”.  Mijn kennis en mijn optimistische kijk op jouw kansen en mogelijkheden zouden zomaar eens een waardevolle kuur voor jouw mentale en fysieke gezondheid kunnen betekenen.  En misschien wordt de verandering die jij wenst, dan wel zomaar – op een plezierige manier – een feit.