De te hoge prijs voor jouw te hoge inzet - Coachinge.nu

 

Je inzet is (te?) groot

Je inzet is bijzonder groot. Je werkt je uit de naad om ervoor te zorgen dat álles goed is geregeld. Voor je werk. Voor je partner en je kinderen. Voor je vrienden en familie. Je zet je tot het uiterste in om alles goed te laten verlopen en je doet steeds dat stapje extra. Overuren? Heel normaal voor jou. Je doet het gewoon. Je bent er altijd! Iedereen kan op jou rekenen. Je wilt het allemaal heel goed doen en je vindt het belangrijk om waardering van anderen te krijgen. ‘Nee’ zeggen vind je moeilijk, dat doe je liever niet.

Het eist zijn tol

Deze enórme inzet van jou eist op den duur zijn tol: Je bent moe en je voelt je vaak opgejaagd door alles wat je nog moet doen van jezelf. Door het gebrek aan ontspanning en de grote hoeveelheid stress die jouw te grote inzet met zich meebrengt, voel je spanning in je lijf, slaap je slecht, pieker je vaak en heb je misschien zelfs hoofdpijn of migraine, rug- of nekklachten of andere fysieke ongemakken. Een te hoge prijs voor je inzet!

Hoe komt het nou, dat je je zo enorm in blijft zetten, terwijl er volop signalen zijn dat jouw grote inzet jou persoonlijk onderuithaalt?

Waar heeft het mee te maken en wat is de oplossing?

Het heeft alles te maken met het diepgewortelde besef, dat je niet goed genoeg bent. Zodra je namelijk het gevoel hebt dat je helemaal oké bent zoals je bent, hoef je jezelf nooit meer te bewijzen. Dan heb je het niet nodig om waardering van anderen te krijgen. En vooral niet die van jezelf, want die is er dan volop!

De belangrijkste stap voor jou, is om er nu voor te zorgen dat je ermee stopt om jezelf zo met de zweep te geven!

Wat kun je doen om te voorkomen dat je zo’n stressvol bestaan leidt? Ik beschrijf het in mijn gratis e-book: De 5 valkuilen waardoor jij je niet goed genoeg voelt! In dit e-book leer je je valkuilen herkennen plus de tips om eruit te blijven!