Angst staat jouw ultieme vrijheid in de weg - Coachinge.nu

Voor zekerheid kiezen staat vrijheid in de weg.

Het is niet gek dat je bang bent.

Het is ook niet stom van je.

Het is juist méér dan te begrijpen dat je voor zekerheid kiest. En dat je hiervoor blijft kiezen.

Zekerheid levert je een hele fijne garantie op. De garantie dat je blijft krijgen en ervaren wat je altijd hebt gekregen en ervaren. Je weet het dus al precies! Je kunt voorspellen wat er zal gebeuren.

Zekerheid voelt vertrouwd. Bekend. En vooral veilig!

 

Als je de keuze hebt tussen een nieuwe baan (waar je niet weet wat je kunt verwachten) of een niet-leuke-baan die je al jaren en jaren doet (waar je precies weet wat je kunt verwachten)?

 

Als je de keuze hebt tussen krachtig voor jezelf opkomen (met enorme buikpijn, omdat je bang bent voor boze, verdrietige of verwijtende reacties) of je mond zoals altijd houden en doen wat er van je gevraagd wordt, ook al vind je dat niet leuk (zodat je zeker weet dat mensen je zullen blijven zien zoals ze je nu zien)?

 

Als je de keuze hebt tussen het beëindigen van een relatie (zodat je geconfronteerd wordt met een totaal nieuwe invulling van je leven of vrije tijd) of het in stand houden van een relatie waarin je niet gelukkig bent (zodat je precies weet hoe de invulling van jouw leven of vrije tijd is)?

 

Ja… waar kies je dan voor?

 

Als je het zo leest lijkt het eenvoudiger dan het in werkelijkeheid is. Kiezen voor zekerheid betekent dat je de strijd niet aandurft met je angst. Angst is een allesoverheersende emotie die je niet zo eenvoudig in de prullenbak gooit.

Integendeel!

 

Ook al lonkt de vrijheid en kijk je reikhalzend uit naar verandering, dan nóg zet je de stap niet 1,2,3. De angst voor het onbekende, voor afwijzing of voor faliekant de mist in gaan, zit in de weg. En dus is het goed te begrijpen dat je kiest voor zekerheid.

 

Angst is de barrière die tussen jou en jouw ultieme vrijheid staat. Hoe kom je dan zover, dat je TOCH de stoute schoenen aantrekt en dat je deze barrière overwint? Wat kun je dan doen om ervoor te zorgen dat je die stap naar vrijheid WEL durft te zetten?

 

Dit is nou precies het stuk waar ik je als ervaren mental coach bij begeleid.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om die moedige stap te gaan zetten? Stuur gerust een mailtje of bel me even (06-81672203), ik deel het graag met je!

 

Liefs,

Inge

 

❤