De aller pijnlijkste afwijzing die ik ooit heb ervaren! - Coachinge.nu

Foto Coachinge.nu

Ooit deed ik mee aan een fotoshoot.
Er waren mensen nodig om model te staan voor professionele fotografen die een verdiepingscursus volgden. Ze wilden oefenen met specifieke skills en het bleek lastig om mensen te vinden die als model wilde fungeren. Een lieve fotografe haalde me – uiteindelijk – over om mee te doen.

Ach, dacht ik, ik wil best even helpen. Waarom ook niet?

Ik wist op dat moment nog niet, dat ik ‘ja’ had gezegd tegen de aller-pijnlijkste afwijzing die ik ooit heb ervaren.

Eenmaal op de prachtige locatie aangekomen waren er al een aantal jonge meiden aanwezig. Het was gezellig! We dronken een kopje thee of koffie en hoorden alles over sluitertijd, diafragma, brandpunt en lichtgevoeligheid.

Tot zover alles top.

 

Even daarna was het moment aangebroken waarop we konden starten. Iedere fotograaf sprak iemand aan, die hij of zij graag op de foto wilde zetten.
Het was dringen geblazen rondom de mooie jonge meiden, er werden volop grapjes gemaakt over wie, wie koos en in no time had iedere fotograaf een model.

Iedereen, behalve ik.

De enige die niet werd aangesproken door een fotograaf, was ik.

Daar stond ik. In mijn eentje.

Vrijwilliger tegen wil en dank op een fotoshoot waar niemand mij wilde fotograferen.
De meiden namen de meest fantastische poses aan en het ene na het andere prachtige plaatje werd vastgelegd. Ik ving al snel alle bewonderende woorden op waarmee de modellen royaal werden bedeeld.

De afwijzing die ik voelde was intens. Het kon niet ellendiger. Het was de meest heftige afwijzing die ik ooit heb ervaren.


Wat er door me heen ging?

“Niemand wil mij fotograferen.
Ik ben te oud.
Ik ben niet mooi genoeg.
Niemand ziet mij staan.
Alleen jonge meiden zijn leuk en ik niet.”

 

Ik beken: Ik voelde de tranen achter mijn ogen branden en snelde naar de wc om ervoor te zorgen dat niemand dat zag. Dan was ik namelijk niet alleen ’te oud en te lelijk’, maar ook nog een jankerd…..

Na een poosje herpakte ik mezelf en ging ik weer terug. Ik liep naar de fotografe die me had overgehaald en zei: “Ik zie dat er genoeg modellen zijn, dus ik ga maar weer naar huis.” Ze gaf aan dat ze mij ook nog wilde fotograferen.

Uiteindelijk werd ook ik op de gevoelige plaat vastgelegd en het werden zowaar nog leuke foto’s ook. Je kon er niet aan zien, dat ik kort ervoor een persoonlijk drama had ervaren, omdat ik me zo ongelofelijk afgewezen had gevoeld…

Wie heeft er schuld aan deze rotervaring?

Als ik er nu op terugkijk realiseer ik me, dat ik mezelf deze rotervaring heb bezorgd. Niet de situatie, maar mijn gedachten OVER de situatie maakten het zo’n drama voor mij. Als ik had gedacht dat ik nog lekker een bakkie had kunnen nemen en dat ik vast de kunst van het poseren af had kunnen kijken, dan zou ik me totaal anders hebben gevoeld.

Door in de ik-ben-zielig-modus te stappen, zorgde ik ervoor dat ik alleen maar gedachten toeliet die ‘het drama’ alleen nog maar versterkten. Ik was degene, die mezelf volledig naar beneden haalde!

Ik deel dit waardevolle inzicht graag met je, omdat ik keer op keer merk, dat er veel mensen zijn, die verstrikt raken in de meest nare gedachten over zichzelf. Als mental coach, maar ook als ervaringsdeskundige, weet ik dat het totaal niet nodig is om jezelf zo naar beneden te blijven ‘denken’.

Oké, het is niet binnen vijf minuten te veranderen. Daar heb je een punt …. Natuurlijk niet! Iets wat zich jaren en jaren in jou heeft genesteld is er niet één, twee, drie uit je systeem. Maar met de juiste handvaten en oefeningen en met voldoende training lukt het ook jou gegarandeerd om:

  • Te gaan herkennen als iets wat je over jezelf denkt, niet klopt;
  • Te gaan erkennen dat jouw nare gedachten over jezelf, jou niet gaan helpen om gelukkig(er) te worden;
  • Je te gaan realiseren wat het moment is waarop je kwetsende en belastende gedachtestroom start;
  • Je kwetsende en belastende gedachtestroom te stoppen;
  • Nieuwe krachtige en positieve gedachten over jezelf te formuleren;
  • Kwetsende en belastende gedachten over jezelf in te ruilen voor positieve, waarderende en bemoedigende gedachten;
  • Voorgaande te blijven herhalen, zodra er kwetsende of belastende gedachten in je opkomen.

Ik wens je toe dat je het jezelf gunt om uit de negatieve, kwetsende gedachtestroom te komen en dat je daarvoor actie neemt.

Heel veel liefs van Inge


PS

Wil je aan de slag met de juiste handvaten en oefeningen, om jouw eigen kwetsende en belastende gedachtestroom te stoppen en in te ruilen voor positieve, waarderende en bemoedigende gedachten? Je bent meer dan welkom voor een gratis verkenningsgesprek, waarin jij je verlangen met mij kunt delen en ik met jou kan delen op welke wijze je dit verlangen werkelijkheid kunt laten worden .

Je kunt ook alvast hier een kijkje nemen, of hier, of hier.