Dit zorgt ervoor dat jij alsmaar niet krijgt waarnaar je verlangt. - Coachinge.nu

Natuurlijk wil je graag dat datgene waarnaar je intens verlangt, nog vandaag werkelijkheid voor je wordt.

Of liever nog: gisteren!

Maar er is iets, dat er keer op keer voor zorgt dat jij nog steeds niet leeft op de manier waarnaar je verlangt. ​​

Er zijn een paar dingen die hiervoor zorgen: 

-> ​Allereerst moet je je natuurlijk beseffen dat hetgene waar je naar verlangt nog steeds niet is gerealiseerd. ​Met andere woorden: je zult op moeten merken dat je nu niet je gelukkigste leven leeft. Zolang je ‘op de automatische piloot’ doorleeft en alles voor lief neemt, kun je wel fluiten naar je meest gelukkig leven. 

-> ​Als je het eenmaal beseft, zul je tot actie moeten komen om er voor te zorgen dat je het leven waarnaar je verlangt realiseert. Een inzicht leidt niet tot verandering, tenzij je in actie komt. 

-> Om tot actie te kunnen en durven komen, zul je een drempel over moeten. ​​Je zult hiervoor af moeten rekenen met je angst, schuld of schaamtegevoelens. Je komt niet in actie zolang er angst, schuld- of schaamte gevoelens zijn, die tussen jou en het leven waar je naar verlangt instaan. 


Vaak is tot (andere) actie overgaan een brug te ver, omdat dit achter een (in jouw ogen) niet te nemen drempel ligt. Zelfs, als je het inzicht hebt, dat als je eenmaal over de drempel heen bent, het leven er voor jou stukken rooskleuriger uitziet! Zolang je denkt dat je die drempel niet over kunt, durft, of mag van jezelf, ga je niets doen.

Het is niet zo gek! Je vertelt jezelf namelijk 101 dingen waarom je beter niets kunt veranderen. 
Ik deel een paar uitspraken met je zodat je precies weet waar ik het over heb:​

 

“Als ik me wél uitspreek worden ze boos.”
“Als ik rustig aan doe en taken niet (perfect )afrond, dan ben ik niet oké.”
“Als ik stop met mijn betrokkenheid tonen, vinden mensen mij niet meer aardig.”
“Als ik stop met hulp bieden, voel ik me schuldig.”
“Als ik minder streng ben voor mezelf dan bereik ik niks en krijg ik geen waardering.”
“Als ik stop met pleasen, ben ik bang dat ik word afgewezen.”
“Als ik voor mezelf opkom ben ik bang dat ik met de nek word aangekeken.”

​Vul maar aan….

En dus laat je je angst, schuld- of schaamtegevoelens zwaarder wegen, dan je wens om je fijner te voelen.

​Tell me…. Wat vertel jij jezelf als je iets doet (wat goed voor je is) maar wat je niet van jezelf mag doen? Geef jij jezelf op je kop ?

Het is heel waardevol (en noodzakelijk!) dat je jezelf iets anders gaat vertellen:

-> Vertel jezelf, dat als je in actie komt (en datgene doet waarvan je weet dat het heel goed voor je zou zijn, maar wat je jezelf tot nu toe niet hebt toegestaan), je een hele waardevolle stap naar een gelukkiger en meer ontspannen leven zet. Ook nog eens zónder de eventuele fysieke klachten die je hebt, omdat jouw lichaam je niet meer hoeft te waarschuwen.  

-> Vertel jezelf, dat je niets verkeerd doet als je gaat doen wat je spannend vindt. Integendeel!!  

-> Vertel jezelf, dat als je niet in actie komt, de negatieve gevolgen van jouw te veeleisende gedrag, jou vroeger of later de das omdoen en jou (een toename van) mentale of fysieke klachten bezorgen.

I know…. het is niet bepaald gemakkelijk om jezelf een ander verhaal te gaan vertellen, als je jezelf al jaren met het huidige verhaal staande houdt. Maar ook al voel je nog niet dat het nieuwe verhaal voor jou 100% waar is, door het jezelf te vertellen geef je aandacht aan datgene wat helpend is in plaats van destructief. Je leest het goed: destructief. Door jezelf alsmaar op te zwepen en aan te zetten tot actie die niet bijdraagt aan jouw eigen levensgeluk, maak je jezelf (of in elk geval jouw energie, jouw lichaam en jouw rust en ontspanning) kapot. Met alle gevolgen van dien.

Alles wat aandacht krijgt groeit, dus hoe meer jij aandacht geeft aan alles wat je van jezelf moet, hoe meer eisen je aan jezelf zult stellen. Als jij aandacht gaat geven aan hoe je je wilt voelen, dan creëer je de ruimte waarin die broodnodige verandering kan gaan ontstaan.

Ben jij er – ondanks de pijn in je buik die je daarvoor voelt – aan toe om je uit te leren spreken?
Ben jij er – ondanks het schuldgevoel dat in je opkomt – aan toe om rustig aan te gaan doen en ontspanning te ervaren?
Ben jij er – ondanks de gedachte dat het je niet lukt – aan toe om te stoppen met je alles zo aantrekken?
Ben jij er – ondanks dat het zweet je uitbreekt bij de gedachte – aan toe om te stoppen met eeuwig en altijd je hulp aanbieden, zelfs als dat helemaal niet in je agenda past?
Ben je er – ondanks dat je dat spannend vindt – aan toe om lief voor jezelf te zijn en je heel goed over jezelf te voelen?
Ben je eraan toe….. Vul maar aan!

Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan blijf je (niet) krijgen wat je (niet) kreeg. Als je altijd hebt geluisterd naar je angst om niet goed genoeg te zijn, of naar je schuldgevoel als je iemand niet zou helpen, dan blijft jouw leven vol met overbelasting, uitputting, onrust en stress. Voel je dat je er aan toe bent om te gaan leven waarnaar je verlangt, maar lukt het je niet om de drempel over te gaan vanwege de angst, de schaamte of het schuldgevoel dat je ervaart? Dan verwelkom ik je graag voor een persoonlijk gesprek (telefonisch, via ZOOM of live in Alphen aan den Rijn). In dit gratis gesprek pellen we samen af, wat jou helpt om je angst of schuldgevoel te overwinnen, zodat je wel in actie komt!

Niet alleen aan blijven modderen hè! Je kunt me bellen (06-81672203) of mailen om een afspraak te maken.

Heel veel liefs,

Inge

PS
Om het jaar lekker te beginnen heb ik 2 fijne AANBIEDINGEN voor je: De Mindfulness Training & de Spoedcursus Spreek je uit! kun je in de maand januari (2023) met KORTING aanschaffen.