Je trekt zelf deze gebeurtenissen aan! - Coachinge.nu

Je kent de wet van aantrekking natuurlijk al.

Deze wet geeft aan, dat je terugkrijgt wat je uitstraalt. Met je energie trek je – als een magneet – gebeurtenissen en ervaringen in je leven aan. Aldus de wet…

Stel nou, dat dit zo is. Dan is het uiterst belangrijk om goed te kijken naar wat je op dit moment in je leven ervaart, nietwaar? Want, wat heb je dan allemaal aangetrokken?  

Als er alleen maar fijne dingen in je leven gebeuren is het natuurlijk oké om te bedenken dat jij dat allemaal over jezelf hebt afgeroepen. Maar vermoedelijk is niet alles fijn voor je geweest.

Kun je niet geloven dat jij degene bent die zelf (nare) dingen op je pad hebt aangetrokken? Begrijpelijk dat je zo denkt! Zeker als je merkt dat de gebeurtenissen en ervaringen in je leven niet allemaal zo geweldig zijn.

Als je geen fijne jeugd hebt gehad, of als je een traumatische gebeurtenis hebt ervaren, dan sta je niet te stuiteren van enthousiasme bij het idee dat je deze ervaringen zélf hebt aangetrokken. De vraag die rijst is dan: “Betekent dit dat ik schuld heb aan wat me is overkomen??”

Is het je eigen schuld?

Mag ik je geruststellen? Er is absoluut geen sprake van schuld! Je bent niet schuldig! Je bent (tot nu toe) hooguit onwetend over de manier waarop de wet van aantrekking werkt! Als je iets niet weet, kun je er ook geen bewuste invloed op uitoefenen.

De wet van aantrekking heeft alles te maken met de energie die jij bewust en onbewust uitstraalt. Veel van wat je doet, doe je onbewust. Een voorbeeld:
Je hebt in je jeugd weinig aandacht kregen van je ouders en je hebt onbewust de overtuiging ontwikkeld dat je geen aandacht waard bent. Vervolgens trek je partners, vrienden en collega’s aan, die geen (of weinig) aandacht aan je schenken. Je rent achter ze aan om de bevestiging en aandacht te krijgen die je hebt gemist in je jeugd.

Maar, hoe helpt de wet van aantrekking je dan?

Het is uiteraard van wezenlijk belang om de wet van aantrekking voor je te laten werken! Stel je zelf daarvoor allereerst een aantal vragen: Wat gebeurt er nu in mijn leven? Wat voor relaties/vriendschappen heb ik? Wat ontbreekt er? Wat doet pijn? Welke negatieve ervaringen of gebeurtenissen zijn er? Waar heb ik last van?

Heb je dat eenmaal helder? Geef jezelf dan toestemming om te ‘zijn met wat er is.’ Al je pijn, verdriet, angst of teleurstelling mag je omarmen en ‘er laten zijn’.
Je kunt om dit te doen in gedachten tegen je emoties zeggen: het is oké dat je er bent, je mag er zijn.

Zodra je accepteert wat er is, stopt je verzet en ontstaat er beweging! Vraag jezelf welke behoeften jij hebt, wat je nodig hebt, waarnaar je verlangt. Dit verlangen (naar bevestiging, geruststelling, veiligheid, aandacht, genegenheid of nog wat anders) mag je nu aan jezelf geven. En ja, dat kun jij, ook al denk je misschien van niet! Door jezelf te bieden wat je het meest nodig hebt, ontstaat heling van de stukken in jou waarvoor heling nodig is.

Door dit helingsproces verandert je energie! Jouw veranderde energie vormt vervolgens een magneet voor fijne(re) bejegening, gebeurtenissen en ervaringen.

Liefs!

Inge

PS 1
Meer lezen over hoe ik je help om de wet van aantrekking voor je te laten werken? Dat kan HIER (Programma S.T.R.A.A.L!) , HIER (Individuele coaching) of HIER (Online coaching).

PS 2
In de FACEBOOK GROEP STRAAL! deel ik dagelijks tips, inzichten, bemoedigingen en meer. Regelmatig verzorg ik een live meditatie gericht op ontspanning of heling. Wil je daar wel eens bij zijn? Word dan lid van de groep door te klikken op de link.