Zet je superpower in en bereik jouw meest belangrijke doel! - Coachinge.nu

Zet je superpower in en bereik jouw meest belangrijke doel!

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” zie Pipi Langkous.

Er gaat een enorme wijsheid schuil in deze zin!

Alles wat we onszelf vertellen bepaalt namelijk wat we doen en wat we bereiken.

Ik neem je in dit blog graag mee op een reisje naar Noorwegen, waarin ik met je te deel wat je moet doen om jezelf ervan te verzekeren dat je jouw ultieme dromen realiseert.

 

 

 

 

Ik wist dat de tocht ernaartoe een pittige was.

In de beschrijving stond: “Een pittige hike waarbij je na 100 meter al spijt hebt dat je er überhaupt aan bent begonnen en je jezelf na 2 kilometer afvraagt hoe je het ooit gaat volhouden.” Voor mij was het duidelijk: Ik wilde op ‘Kjeragbolten’ staan (zie foto).

Al voor we naar Noorwegen vertrokken om te gaan kamperen had ik naar de foto’s gekeken van mensen die erop stonden. Fantastisch! Dat uitzicht! Het gevoel dat je moet hebben als je op zo’n magische plek staat! Wat een overwinning op jezelf moet dat zijn!

Van tevoren was ik er trouwens totaal niet mee bezig of ik het wel zou volhouden of zou durven…. Ik ging er ‘gewoon’ vanuit dat ik de hike GING lopen en dat ik op de kei ZOU staan. Ik visualiseerde me te pletter hoe het zou zijn als ik er eenmaal op zou staan. Het leek me zó fantastisch!

Het was op de dag dat we ‘m gingen wandelen warm. We moesten bovendien flink doorlopen omdat we de boot terug moesten halen. Pauze konden we ons nauwelijks permitteren en dat maakte de tocht nog zwaarder dan ie al was…. Er waren grote stukken waar kettingen waren aangebracht, waaraan je jezelf naar boven moest trekken over de steile rotsen. Pittig!

Er was een (denk ik) Indisch gezin dat onderling Engels met elkaar sprak. Pa, moe en 2 dochters. Pa was ontzettend fanatiek en pushte iedereen enorm om door te gaan. Het moest fantastisch zijn, vertelde hij zijn gezin. De oudste dochter wilde op een bepaald punt niet meer verder. Ze was helemaal klaar met dat klimmen en klauteren. Ze mopperde: “Waarom zou ik in vredesnaam afzien voor één zo’n stomme foto??” Ze voegde eraan toe: “When the going gets tough, you have to stop!!” Waarop haar moeder zuinigjes aangaf, dat de zin volgens haar toch iets anders eindigde 😊.

Straks meer over de belevenissen van de pa van dit gezin…..

Behalve kettingen en geklauter, was er ook het betere (uit)glij- en glibberwerk op de stukken waar we door de sneeuw moesten. Omdat velen ons waren voorgegaan was het witte sneeuwdek veranderd in een natte, spekgladde, hobbelige ijsbaan.

 

We waren er!!

Na 2,5 uur door de schitterende natuur klimmen, afdalen, opnieuw klimmen, aan kettingen hangen, glibberen, (uit)glijden en ploeteren, zagen we ‘m: Kjeragbolten! Een enorme kei ingeklemd tussen twee rotsformaties op een hoogte van 1000 meter. Wow, wow, wow!!!! We waren er!

Nadat mij wel 3 keer op het hart werd gedrukt dat ik hypervoorzichtig moest zijn, ging manlief naar de plek om de foto te kunnen maken, terwijl ik omliep om op de steen te kunnen gaan staan. Ik zag hele angstige manoeuvres van de meneeer voor mij en dacht heldhaftig dat ik dat niet zou doen. Ik zou er ‘gewoon’ op stappen. Dacht ik. Op het moment dat ik ervoor stond aarzelde ik een fractie van een seconde. De stap was voor mij net te groot, dus ik moest een sprongetje maken.

 

Het was wel heel erg eng….

Maar toch: Ik sprong! Met knikkende knieën stond ik er: yesss!!! Gek genoeg voelde ik ineens tranen branden door het besef: Ik sta er!!!

Manlief was ook zo stoer om erop te gaan staan en daarna hielden we een korte lunchpauze met een werkelijk fenomenaal uitzicht. Als bonusmateriaal zagen we enkele dare devils die gingen base-jumpen plus een enorme waterval die omlaag kletterde.

Aan de andere kant hadden we precies zicht op de plek waar je op de ingeklemde kei kon stappen. Het gezin was inmiddels gearriveerd. Pa gaf wild-enthousiast aan, dat hij als eerste zou gaan en liep met krachtige tred naar de plek waar je op de kei kon stappen. Tot hij ervoor stond. De arme man bevroor. Kennelijk werd hij overvallen door angst. Niet zo gek als je op 1000 meter hoogte staat, een misstap betekent dat je het niet kunt navertellen….

De man ging op zijn buik liggen en schoof als een rups richting de kei, maar dat bleek niet te werken. Daarna probeerde hij op zijn kont zitten en centimeter voor centimeter naar voren schuiven. Dat ging ook niet. Na 7 moedige pogingen stond hij op de kei. Er klonk een triomfantelijke overwinningskreet! 😊

Iets kan soms toch net even anders zijn in de praktijk, dan je van tevoren hebt bedacht. Maar deze man zijn vasthoudendheid en grote enthousiasme zorgden ervoor, dat hij het net zolang bleef proberen, tot hij erop stond! Hij maakte werkelijkheid van het plaatje dat hij vermoedelijk al vele tientallen keren in zijn hoofd heeft gevormd! Het lukte hem daardoor zelfs om zijn angst te overwinnen!

Gek genoeg was er voor deze man (net als voor mij) tijdens de wandeling ernaartoe, geen enkele ruimte voor angst. Het leek alleen maar fantastisch.

 

De ingrediënten voor een overwinning

Als je bedenkt dat iets je niet zal lukken is de kans nagenoeg 100% dat het je ook niet zal lukken.

Succes komt juist naar je toe als je van tevoren al kunt voelen hoe het zal zijn als je eenmaal succes hebt. Elk idee, ieder plan en al jouw doelen kun je realiseren door het veelvuldig te visualiseren en vooral ook, door je te voelen zoals je je vermoedelijk zult voelen als je je doel hebt bereikt.

Daarnaast is iets anders essentieel voor het bereiken van je doel. Napoleon Hill zegt het heel treffend:

“Als je verlangens sterk genoeg zijn, zul je bovenmenselijke krachten lijken te bezitten om je doel te bereiken.
Het uitgangspunt van alle prestatie is verlangen.”

 

En jij??

-> Wil jij een belangrijke verandering in je leven?

-> Wil jij met iets stoppen dat jou in je levensgeluk dwarsboomt?

-> Wil je starten met iets dat je nu nog te spannend vindt, maar waar je ontiegelijk blij van wordt als je eraan denkt?

-> Wil je iets durven wat je nu nog niet durft?

-> Wil je iets overwinnen?

-> Wil je iets realiseren wat er nu nog niet is?

-> Wil je nog iets anders ontzettend graag realiseren/voelen/beseffen/bereiken??

 

Je hebt maar 4 dingen nodig:

  1. Je hebt volledig scherp wat je wilt bereiken/voelen/realiseren/afleren en je voelt een diep verlangen om dit te bereiken.
  2. Je visualiseert zo vaak je maar kunt hoe het zal zijn als je je doel hebt bereikt. Behalve dat, verplaats je je in dit toekomstige succes en voel je je nu al hoe het zal voelen als je dit succes eenmaal hebt behaald.
  3. Je overwint alle obstakels en angst, die jou ervan weerhouden om het leven te gaan leven dat jij graag wilt leven.
  4. Je komt in actie en zet de stappen die nodig zijn om jouw doel te behalen en om te kunnen gaan genieten van jouw succes!!

 

Is er nog een missing link bij jou?

Heb jij nog niet volledig scherp wat het is dat jou belemmert?

Heb jij nog geen ervaring met visualiseren en zou je daarvoor praktische handvatten willen hebben?

Vind jij het lastig om jezelf te motiveren?

Wil jij de confrontatie aangaan met je angst en wil je je obstakels overwinnen, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken?

Merk jij dat je alsmaar niet in actie komt, ondanks dat je wel heel graag iets belangrijks wilt veranderen in je leven?

 

Op welk vlak je ook vastloopt, ik ben er heel graag voor je om je verder te helpen. Ik breng zeer ruime ervaring mee als emotie coach/mental coach en beschik over een enorme dijk aan (coach)kennis waarmee ik je van dienst kan zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden dan kun je hier een kijkje nemen:

https://www.coachinge.nu/individuele-coaching/

https://www.coachinge.nu/s-t-r-a-a-l/

https://academy.coachinge.nu/product/strippenkaart-online-coaching/

Je bent meer dan welkom voor een (gratis) kennismaking, ik ontmoet je heel graag!

Liefs van Inge