Wees de persoon die je nodig had toen je klein was.

 

Wees de persoon die je nodig hebt

Vandaag kwam ze naar me toe.

Ze was ongelofelijk verdrietig toen ze over haar jeugd begon te praten. Ze miste een fijne, liefhebbende en empathische moeder enórm. Niet alleen toen ze klein was, maar zeker ook nu nog. Het verdriet zat haar zó in de weg dat het haar leven in negatieve zin beïnvloedde.

Nadat ze er mee in had gestemd, hebben we een geleide visualisatie gedaan waarin zij haar jongere ‘zelf’ ontmoette. Het was heel emotioneel voor haar, want door de visualisatie was ze in staat om de gevoelens van haar jongere zelf opnieuw te beleven.

Er ontstond een ‘vraaggesprek’ tussen haar en het jonge kind dat ze ooit was. Ze voelde zich weer even het jonge meisje en kon daardoor haarfijn aangeven waar ‘de kleine meid’ naar snakte.

Ik vroeg haar of zij het kleine meisje kon geven wat ze nodig had. Dat kon ze en deed dat in gedachten ook. Ze besloot om het kleine meisje ‘mee te nemen.’ Ik gaf aan, dat op ieder moment dat ze zich als volwassen vrouw verdrietig voelt, het kleine meisje in haar ‘aan het woord’ is. Dit werkt bij iedereen zo: we hebben allemaal het kind dat we ooit waren in ons. Soms prominent aanwezig, soms op de achtergrond.

Als advies gaf ik haar mee, dat ze zich, op ieder moment dat ze zich erg verdrietig voelt, mag realiseren dat het kleine meisje in haar verdrietig is. En vervolgens dat ze het kleine meisje in gedachten troost. Dus: geef aan jezelf wat je op dat moment het meest nodig hebt.

De enige die verandering kan bewerkstelligen

De enige die in staat is om werkelijke verandering bij jezelf te bewerkstelligen ben jij! Ben je verdrietig? Of boos? Vraag je af, wat het kind in jou nodig heeft. Geef dit vervolgens (in gedachten) aan de jonge versie van jezelf! Je zult zien dat dit een hele krachtige interventie is die je jezelf steeds opnieuw cadeau kunt doen.

Wil je een geleide visualisatie ervaren?

Dat kan! Bijvoorbeeld tijdens een gratis kennismakingsgesprek.